MOARCH_2021-10-09-0522.jpg

Zevenbergen door het oog van de camera: ‘Het decor is af, daar mogen we ontzettend blij mee zijn’

1 december 2021

ZEVENBERGEN - Meer dan tweehonderd foto's van de haven staan er in het boek, dat Marcel Otterspeer zelf beschouwt als een soort geschiedenisbundel voor Zevenbergen. Hij is trots op het resultaat. 

Pieter van den Akker  Bron: BN DeStem,,Je probeert het geheel te laten zien van zo'n operatie”, zegt de Zevenbergse fotograaf over het boek dat hij samen met uitgever Hans Vonk en vormgever Mario Mensen maakte. Met ‘onderscheidende vormgeving, aantrekkelijke foto’s en enthousiaste teksten’ blikken de drie terug op de facelift van het centrum.
Otterspeer volgde de operatie minutieus. Er ging vrijwel geen handeling voorbij of hij keek van dichtbij met zijn camera of drone toe. Toen hij een keer op vakantie was en ter hoogte van de Suikerfabriek een duiker werd geplaatst, schakelde hij collega Hans in. ,,Die heeft wat foto's gemaakt. Zo waren we tenminste volledig, haha.”

Nu het boek voor de feestdagen in de schappen ligt, heeft hij de tijd om het rustig door te bladeren. Nee, saai of eentonig is hij het maken van zóveel foto's op min of meer dezelfde plek niet gaan vinden. ,,Er gebeurt heel veel. De ene keer maak je vanaf de grond een foto, de andere keer weer een close up van iemand die aan het slijpen is bij damwanden. Je kan altijd variëren.”

De foto boven dit artikel vindt hij misschien wel de meest geslaagde. ,,Dankzij dat lijnenspel en omdat het hier af is. Op een paar bouwhekken rondom de Markt na dan. Je ziet dat het eerste groen er is. Hier krijgen de bomen die zijn geplant, wat kleur. Het beeld ‘rijmt’ mooi met de gebouwen eromheen.”

Wat voor gevoel geeft het nu dit boek over jóuw Zevenbergen af is?
,,Ontzettend gaaf. Dat vond ik al toen het project van start ging. Het centrum had voorheen geen sfeer. Men maakte er echt wel wat van. Er waren feestjes en gezelligheden, maar nu is het decor af. Daar mogen we ontzettend blij mee zijn. Voor de gemeente was het natuurlijk ideaal dat het waterschap en de provincie het project grotendeels betaalden.”

Je beschouwt het opengooien van de haven als een cadeau hè..
,,Zo voelen wij het ook echt. Het lullige is alleen dat corona in de tussentijd kwam. Een openingsfeest is er nooit geweest. Heel jammer. Kijk, we hebben een redelijke zomer gehad. Toen zagen we gelijk de potentie. Het centrum leefde meteen als een gek. Ik kan niet wachten tot het centrum het een keer ongeremd kan vieren.”

Wat heeft het maken van het boek jou geleerd?
,,Het grappige vond ik dat sommigen er aanvankelijk over begonnen dat de stinksloot terugkwam. Zij hadden nog oude beelden en geuren voor zich uit tijden dat er troep in het water werd geloosd. Dat maakten sommigen wat angstig, maar dat is niet nodig. Zelf vind ik het heel interessant om de geschiedenis van m'n eigen omgeving te leren kennen. Zo zie ik mijn werk ook een beetje. Hopelijk kan ik een bijdrage leveren voor de mensen die later naar het verleden kijken.”

 
Zevenbergen door het oog van de camera: ‘Het decor is af, daar mogen we ontzettend blij mee zijn’ Centrumontwikkeling Zevenbergencentrumcentrumplandronedronefotoluchtfotomarktzevenbergen

Markt

Centrumontwikkeling Zevenbergen - Markt 8 oktober 2021
 
Trefwoorden in de media
 

Blijf op de hoogte!

Uw gegevens zijn veilig opgeslagen bij me, en worden uiteraard niet gedeeld met anderen.

Hartelijk dank voor uw inschrijving!

 

Deze website gebruikt cookies om te kunnen werken, niet voor reclame.

    OK!   Privacy & Cookie policy
Bezig met laden...
Scroll naar boven
Sluit venster
Laden
Sluit